top of page

Doelen van Levensloop

“Levensloop verandert je leven. Het is een beweging met aandacht voor je individuele behoeftes, maar waar je tegelijk ook samen voor grotere doelstellingen tegen kanker vecht.” - Cindy Menache, Vechter en vrijwilliger

"Met Levensloop trachten we de taboesfeer rond kanker te doen vervagen. Er heerst nog veel te veel angst over wat een ander denkt terwijl je kanker hebt. Je zou eigenlijk moeten omarmd worden voor de strijd die je levert"

Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het gemeenschapsleven van een stad of gemeente komt gedurende 24u samen om:

  • mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten, te vieren en in de bloemetjes te zetten;

  • mensen te herinneren die aan kanker overleden zijn;

  • als gemeenschap op te staan en samen de strijd op te nemen tegen kanker.

Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. Levensloop is geen competitie!

Het is wel een bijeenkomst van heel het verenigingsleven van een stad of gemeente.

De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

Het ander doel van Levensloop is om fondsen te werven ten voordele van de strijd tegen kanker. Het geld gaat integraal naar de missie van de Stichting tegen Kanker:
 

Meer info op www.kanker.be

bottom of page