top of page

Geschiedenis

 

 

De eerste kennismaking van de voorzitter met Levensloop was in 2012....

 

De voorzitter trachtte samen met zijn collega's een activiteit op te zetten om geld in te zamelen voor 't goede doel: de strijd tegen kanker. Zijn trigger was het overlijden van zijn schoonvader na een lange slepende strijd die hij uiteindelijk verloor. Het taboe rond de ziekte had dergelijke impact waardoor de reden evident was om voor Levensloop te kiezen als goede doel. Hij nam dus deel (als voorzitter, comitélid of teamlid) aan "CWT against Cancer" (2012), Levensloop Evere (2013, 2014) en vele andere Belgische Levenslopen (Sint-Truiden, Tessenderlo, Lommel, Turnhout, Braine-l'Alleud, ICB, Verviers, Hasselt, Edegem, Genk,....)

In 2014 werden er gesprekken aangegaan met Stichting tegen Kanker alsook met het gemeentebestuur van Herenthout om....

...dit mooi solidariteitsevenement te laten doorgaan in deze warme en zeer actieve gemeente. Na vele gesprekken met beide partijen alsook met vele vrienden en kennissen werd er groen licht gegeven om de eerste Levensloop te organiseren in de regio Neteland. De doelen van Levensloop Herenthout 2015 waren bescheiden gehouden: 50 Vechters, 30 teams en een opbrengst van 30.000 euro. Wat gehoopt en tegelijkertijd gevreesd was, werd waarheid. Een ongelofelijke editie op 27 en 28 juni 2015 met 70 Vechters, 40 teams en 112.512 euro opbrengst. Jolijt alom voor het bekomen resultaat: een gemeenschap die de warmte van solidariteit in de strijd tegen kanker omarmt en een onbeschrijfelijke steun heeft getoond aan de eregasten en hun zorgdragers. Iedereen en dan vooral de organisatieleden zelf waren dolgelukkige met het bekomen resultaat: moe, zeer moe, maar ongelofelijk voldaan en fier.

En wat nu? Wat werd het vervolg?

De organisatoren kregen vele felicitaties, maar tegelijkertijd gaven vooral middenstanders en verenigingen aan dat deze kleine gemeente dit niet elk jaar kon 'dragen'. Elke betrokkene had het hele jaar door acties voor Levensloop georganiseerd om zo veel mogelijk promotie te leveren en geld in te laatje te brengen. De opmerking was terecht. In 2015 is er een groot deel van de "goede doel"-taart naar Levensloop gegaan, maar andere evenzeer geweldige goede doelen wensen ook een deel van de koek.

Door deze reden, samen met het feit dat de atletiekpiste van Herenthout ging gerenoveerd worden, werd er beslist om de editie 2016 niet te laten doorgaan.

En wat met 2017? Vele gesprekken met Stichting tegen Kanker...

...hoe het verder moest. Of weer een editie laten doorgaan in Herenthout, maar met de afspraak om het dan ook jaarlijks daar te houden. Maar dit stuitte op dezelfde problematiek. Na veel brainstorming werd er besloten om regionaal te gaan. Verschillende gemeentebesturen rondom Herenthout werden aangeschreven en al snel waren Heist-op-den-Berg, Nijlen, Vorselaar, Olen en Herentals bereid om Levensloop te huisvesten in de komende jaren. "Levensloop NETELAND" was geboren.

bottom of page