top of page

Vrijwilligers

Wat is een vrijwilliger bij Levensloop

Er zijn 3 soorten vrijwilligers bij Levensloop: diegenen die mee in de comité/organisatie zitten, diegenen die komen helpen bij opbouw en afbraak alsook tijdens het Levensloopweekend en alle andere vormen van vrijwilligers, zoals de muzikanten, performers, verwenners van de Vechters, de animatoren... Kortom, eigenlijk is iedereen een beetje of wat meer vrijwilliger bij Levensloop .

 

 • Informatie over de comitéleden vind je in de bovenstaande sectie

 • De vrijwilligers van het weekend

  • opbouw: de enkele dagen voor het weekend gaan vrijwilligers samen met de organisatie alles opzetten voor een perfect verloop van het Levensloopweekend. De vrijwilligers zorgen ervoor dat aller er zal staan zoals ingepland door het logistieke team. Het mee opbouwen geeft een boost want je ziet het hele beeld vorm nemen, beetje bij beetje.

  • afbraak: evenzeer een heel belangrijk moment die van primordiaal belang zijn voor de goede afloop van het Levensloopweekend. De vrijwilligers die na afloop komen helpen zorgen ervoor dat alles dan ook afgebroken wordt opdat de locatie helemaal in zijn oorspronkelijke staat teruggegeven wordt aan de gemeente.

  • weekend: tijdens het weekend zijn er allerlei taken waarvoor vrijwilligers zich kunnen inschrijven: hulp bij onthaal, kassabeheer, ondersteuning bij verschillende functies (zoals animatie, drankentent, manusje-van-alles (eigenlijk het stand-by-team), kinderdorp, parkeerwachters) enz ...

 • De andere vormen van vrijwilliger

  • bands, dansscholen, sportverenigingen, verwenner​s, scholen enzoverder zijn eveneens een belangrijk deel van het evenement. 

​​

Voor al deze taken geldt het zeer eenvoudig motto: hoe meer mensen, hoe lichter de taak 

dus laat je niet kennen en schrijf je in als vrijwilliger!

https://www.levensloop.be/participate?type=volunteer

bottom of page