Hebben jullie ook een getuigenis dat mag gepubliceerd worden, laat het ons weten via de pagina "Contact"

Vechters die zicht wensen in te schrijven (zonder verplichtingen!) kunnen dit doen via deze weg: inschrijven Vechter

Toen mijn neef Jurgen Gommers in het voorjaar van 2015 de vraag stelde of ik me als Vechter bij zijn team van “De sterretjes” wilde aansluiten voor Levensloop Herenthout einde juni heb ik ja gezegd.

Zelf heb ik dat jaar maar weinig gedaan, wat kaarsenzakjes verkocht, een aantal armbandjes een paar sponsors gezocht en wat extra teamleden.

Ik was nog veel te moe en had geen idee wat er te wachten stond die 24 uur.

Tegen de laatste dagen voor de start had ik me ingeschreven voor een aantal verwenmomenten voor de 'Vechters', een ontvangst met 'goodiebag' en fotomoment met mijn Zorgdrager: mijn steun en toeverlaat/Chris.

Een receptie, voetmassage, handmassage, infosessie rond voeding, ontbijt op zondagvoormiddag, ereplaats en deelname aan de openingsceremonie, kaarsenceremonie en slotceremonie en de vrije keuze om zelf te bewegen als teamlid.

 

Ondertussen was ik al enkele keren op de website gaan kijken om een beetje een idee te krijgen ... maar de verhalen en de emoties delen tijdens mijn aanwezigheid daar tussen vele lotgenoten was een onvergetelijke ervaring.

 

Je hoort zoveel andere verhalen waardoor je relativeert en leert dat je al een hele weg hebt afgelegd, een weg die anderen nog moesten gaan en zij waren zo positief ingesteld.

Mensen houden je ook een spiegel voor en hierdoor kom je tot inzicht.

 

Je ontmoet ook mensen die al jaren geleden de behandeling van chemo en bestraling doormaakten en bemoedigende verhalen vertellen.

Deelname aan de ceremonies was ook intens en zeker de KAARSENCEREMONIE is overweldigend, verder ervaar je heel veel warmte en steun tijdens het ganse verloop.

 

Met de volgende editie ga ik er zelf niet bij zijn, maar ben nu lid van het comité van de “Vechters” en zal zo mijn steentje bijdragen op voorhand. Marleen.