top of page

Hebben jullie ook een getuigenis dat mag gepubliceerd worden, laat het ons weten via de pagina "Contact"

Vechters die zicht wensen in te schrijven (zonder verplichtingen!) kunnen dit doen via deze weg: inschrijven Vechter

Levensloop was voor mij een zeer emotionele ervaring. Al was het ook al 13 jaar geleden, ik dacht dat ik wel sterker zou zijn. Nu bijna 2 jaar later kan ik alleen maar zeggen dat je er alleen maar sterker van kunt worden, niet alleen individueel maar ook als koppel. Je begint te leven tegen 1000 per uur omdat je zeker niks wilt missen, vooral ook naar kinderen en kleinkinderen toe. Alles is precies de ver-van-mijn-bed-show, terwijl je zelf de hoofdrol speelt. Greet.

Levensloop 2015. Een weekend voor de 'Vechters'.
Het was super! Het weer zat 100% mee, er was een grote opkomst en er werd een geweldig geldbedrag ingezameld maar bovenal, "wij" werden rotverwend!
Het is een weekend om nooit te vergeten. Met kanker sta je op en ga je slapen. Ik probeer het een plaats te geven in mijn leven en de ene dag vlot dat beter dan de andere maar tijdens dit weekend scheen er veel licht in de duisternis. Onvergetelijk! De negatieve kanker bezorgde mij een positieve, emotionele ervaring. Levensloop 2015 zal altijd behoren tot één van de mooie momenten in mijn leven.
Bedankt Levensloopteam! Monique.

Toen mijn neef Jurgen Gommers in het voorjaar van 2015 de vraag stelde of ik me als Vechter bij zijn team van “De sterretjes” wilde aansluiten voor Levensloop Herenthout einde juni heb ik ja gezegd.

Zelf heb ik dat jaar maar weinig gedaan, wat kaarsenzakjes verkocht, een aantal armbandjes een paar sponsors gezocht en wat extra teamleden.

Ik was nog veel te moe en had geen idee wat er te wachten stond die 24 uur.

Tegen de laatste dagen voor de start had ik me ingeschreven voor een aantal verwenmomenten voor de 'Vechters', een ontvangst met 'goodiebag' en fotomoment met mijn Zorgdrager: mijn steun en toeverlaat/Chris.

Een receptie, voetmassage, handmassage, infosessie rond voeding, ontbijt op zondagvoormiddag, ereplaats en deelname aan de openingsceremonie, kaarsenceremonie en slotceremonie en de vrije keuze om zelf te bewegen als teamlid.

 

Ondertussen was ik al enkele keren op de website gaan kijken om een beetje een idee te krijgen ... maar de verhalen en de emoties delen tijdens mijn aanwezigheid daar tussen vele lotgenoten was een onvergetelijke ervaring.

 

Je hoort zoveel andere verhalen waardoor je relativeert en leert dat je al een hele weg hebt afgelegd, een weg die anderen nog moesten gaan en zij waren zo positief ingesteld.

Mensen houden je ook een spiegel voor en hierdoor kom je tot inzicht.

 

Je ontmoet ook mensen die al jaren geleden de behandeling van chemo en bestraling doormaakten en bemoedigende verhalen vertellen.

Deelname aan de ceremonies was ook intens en zeker de KAARSENCEREMONIE is overweldigend, verder ervaar je heel veel warmte en steun tijdens het ganse verloop.

 

Met de volgende editie ga ik er zelf niet bij zijn, maar ben nu lid van het comité van de “Vechters” en zal zo mijn steentje bijdragen op voorhand. Marleen.

2003: donderslag bij heldere hemel: borstkanker

Ongeloof, verbijstering, boosheid, verdriet

2004-2008: proberen er terug bij te horen

Recht krabbelen, een nieuw 'ander' leven proberen op te bouwen, zinvolle invulling zoeken.

2008- 2011: vrijwilliger bij stichting tegen kanker:  ik hoor er weer bij!

Lotgenoten helpen door het geven van aquagymles en schoonheidszorgen op dagoncologie…

2011: eerste  Levensloop in Sint Truiden

Hoop, vriendschap, een lach en een traan, leute en plezier, verbondenheid.

2014:  donder en bliksem bij heldere hemel: opnieuw borstkanker

Ongeloof, verbijstering maar geen boosheid of verdriet, wel weerbaar en strijdvaardig.

Want dank zij Levensloop heb ik nieuwe vrienden leren kennen, die me onvoorwaardelijk steunen en ervoor zorgen dat ik blijf knokken, lachen en hopen.

2015-2016: ik ben OK en blij want ik hoor er nog steeds bij.

Teamkapitein van een superteam De waternimfen en comitélid bij Levensloop Hasselt en één van de 5  ambassadeurs van Levensloop België. Yes I can!

Nele, Nicole, Solange en zoveel anderen zijn er niet meer bij, maar zitten wel in mijn hart. Voor hen en voor mezelf blijf ik een Levensloopster!

bottom of page